Skip to main content

 

Sociale tennisarrangementer som hyggeturneringer, tirsdags- og lørdagstennis samt Drop In m.m. er yderst vigtige for sammenhængskraften og korpsånden i en tennisklub. Slet ingen tvivl om det. Det primære mål med den slags sammenkomster er at have det sjovt og hyggeligt under tennisspillet. Resultaterne er i den sammenhæng komplet ligegyldige

 

Men forholder det sig nu også sådan, at de sociale tennissammenkomster bare er fornøjelige og hyggelige?

 

I mange år har klummeskriveren nøje iagttaget fænomenet – og ja, der er tennisspillere for hvem det først og fremmest gælder om at have det sjovt og hyggeligt. Men det er desværre de færreste tennisspillere, der har den holdning.

 

I sociale turneringer som fx hyggetennis og lørdagstennis har klummeskriveren ofte konstateret, at disse sociale tennisturneringer i virkeligheden er blodig alvor, hvor det gælder om at vinde for enhver pris.

 

Nogle få eksempler skal dokumentere rigtigheden af påstanden. Således skreg en medspiller til mig efter min tredje dobbeltfejl i træk i forbindelse med lørdagstennis: “NU er din kvote opbrugt!”. Når nye og uerfarne tennisspillere dukker op til de sociale arrangementer, er det mere reglen end undtagelsen, at der bevidst spilles på den nye og usikre spiller.

 

I MD er det heller ikke ualmindeligt, at herren i de sociale turneringer hamrer løs på den dame, der står oppe ved nettet. Det gælder jo om at vinde – og ikke bare om at have det sjovt og hyggeligt. Hvis en spiller kommer til at berøre servelinjen i sin serv, falder dommen prompte fra modstanderne : “Fodfejl!” Hvis en spiller er skadet og har svært ved at bevæge sig frem til nettet, laves der bevidst stopbolde. Det gælder jo om at vinde, og alle midler tages i brug.

 

Sociale tennisarrangementer ville vinde betydeligt, hvis målet virkelig bare var at have det sjovt og hyggeligt og lege sammen!