Skip to main content
LIF klummen

Beslutninger under tennisspillet

By 22. januar 2012No Comments

Tennis er på alle måder et utroligt fascinerende spil – især fascinerer det klummeskriveren, at der under spillet hele tiden skal træffes beslutninger. Hvad skal man gøre i den og den situation, og hvad skal man ikke gøre.

 

Det er klart, at man inden en kamp kan lægge en strategi og taktik mod en modstander, men ofte kommer man under spillet i den situation, at den på forhånd lagte strategi og taktik må ændres.

 

Det virkelig udfordrende i tennis er, at man i pressede situationer hurtigt må træffe beslutninger om det eller de rigtige svar. Der er i tennishistorien talrige eksempler på, at den intelligente og kloge tennisspiller i en afgørende situation traf netop det valg, der afgjorde kampen.

 

Klummeskriveren har selv oplevet mange af sådanne situationer, men én situation vil han aldrig glemme. Situationen var, at en klart underlegen spiller i egen serv pludseligt og helt uventet havde spillet sig frem til en matchbold mod en topspiller. Den underlegne spillers førsteserv gik i nettet, og modstanderen rykkede naturligvis frem i banen. På andenserven og matchbolden lagde den svagere spiller imidlertid al sin kraft i serven og lavede et servees og blev dermed sensationelt vinder af kampen!