Skip to main content
LIF klummen

Dansk Wimbledonmester 2012 (2)

By 5. august 2012No Comments

Hvordan og hvorfor vandt danskeren Frederik Löchte Nielsen og briten Jonathan Marray Wimbledontitlen i double?

 

Frederik og Jonathan havde kun spillet sammen i fire turneringer inden Wimbledon, men når de vandt titlen hænger det sammen med flere forhold: For det første er begge fysisk stærke, og de passer mentalt godt sammen, idet begge er fokuserede og rolige (cool) i alle kampe fra første til sidste bold. Og for det andet havde de en klar strategi og taktik – og var bedst på de afgørende bolde, mens fx svenskeren Lindstedt var overgearet, nervøs og irritabel. Fx var matchbolden ved 40-30 i femte og afgørende sæt i finalen nøje indøvet, og Frederik vidste præcist, hvor Jonathan ville serve, og han sikrede det dansk-britiske par sejren med en formidabel baghåndsflugtning ud af banen.

 

Når Frederik gennem 10 år har udviklet sig til en stærk doublespiller (nr. 23 i verden), skyldes det flere ting. Selv siger han, at de mange singlekampe har gjort ham bedre til double. Bl.a. var han tæt på at besejre finnen Jarkko Niemenen (top 10) i Davis Cup i Kolding i 2010. Og vigtigst er nok, at Frederik har glæden ved at spille tennis. Selv siger han, at resultaterne ikke er det vigtigste, men det er glæden ved tennis, der er det vigtigste. Efter Wimbledon sagde han, at han havde “nydt” alle kampe og “suget” de gode indtryk og oplevelser til sig.

 

Frederik er sympatisk og beskeden, men kender dog sit eget værd. Således sagde han “second to none” om sin egen præstation i Wimbledon. Det store spørgsmål er nu, om Frederik vil fortsætte single og double eller satse på double lige som fx Michael Mortensen gjorde med stor succes.

 

Frederik fik en velfortjent hyldest af Dansk Tennis Forbund ved en reception i London lørdag aften, og den danske befolkning hyldede ham i Kongens Have søndag.

 

Hvordan tegner fremtiden sig så for Frederik og Jonathan? Fremtiden tegner rigtig lys, idet danskeren og briten allerede er klar til US Open i september og turneringen for verdens otte bedste herredoublepar i London til november.

 

Frederik burde nok satse på double, hvor han i øjeblikket er rangeret som nr. 23, altså i top 25, og har vist et enormt potentiale, mens han blot ligger som nr. 318 på verdensranglisten i single. Han siger imidlertid, at han vil fortsætte med single, og at singlekampene gør ham bedre til double. Så det bliver spændende at se, hvad han endeligt beslutter sig for, og det bliver spændende og interessant at følge ham fremover.