Skip to main content

IMG_1707 Af Birte Baktoft

Alle, der er vilde med at spille tennis er formentlig også vilde med at se tennis. På verdensplan findes der et hav af ATP og WTA turneringer, hvoraf mange vises i TV. Alle professionelle tennisspillere vil gerne vinde alle turneringer, men en af turneringerne overgås af alle: Wimbledon i London.

Turneringen har eksisteret siden 1877 og ingen andre end englænderne er i stand til at videreføre et 138-årigt koncept uden at ændre så meget som et græsstrå. Selv stolperne til nettet er de oprindelige træstolper, fint pudset op og lakeret til hver sæson. Dagens kampe præsenteres på de oprindelige store, grønne tavler, hvor navne, hvilke courts der spilles på og resultaterne løbende skiftes ud manuelt. Bogstav for bogstav, tal for tal. Det holder en mand beskæftiget fra daggry til solnedgang, og det er jo ikke så galt i disse tider med stor arbejdsløshed.

Der spilles i hvidt og de få, der har formastet sig til at udfordre det koncept, er hurtigt blevet sat på plads. Der må ikke forefindes reklamer hverken på baner eller tilskuere (sammen med billetten udleveres et hæfte med regler for tilskuere!) og spillerne tiltales i gammeldags form, hvor alle kvinder er ”miss” og alle herrer ”mister”.

IMG_1751Blomster og planter er grønne og lilla – basta.

Jordbær og champagne er et must ligesom ”Pimms no.1” som er et alkoholisk koncentrat på 25% (hemmelig recept, selvfølgelig) tilsat limonade, jordbær, agurk, appelsinskiver, lime og mynteblade og serveres i store glas.

Billetter til Wimbledon kan ikke bare lige købes, ej heller selv om man er ude i god tid. Man ansøger arrangørerne om tilladelse til at deltage i en lodtrækning, som – hvis man bliver udtrukket – giver ret til at købe to billetter. Vinder man denne ret, er billetterne til gengæld ikke så forfærdeligt dyre, selvfølgelig afhængig af, om det er til de indledende kampe eller finalen.

Det KAN lade sig gøre at købe billetter via et bureau. Til gengæld tager priserne en veritabel himmelflugt og starter ved 5.000 kr. for 1 (en) billet.

aa

IMG_1742

Forstokket eller fascinerende? Døm selv. Et faktum er, at Wimbledon turneringen er den mest prestigefyldte turnering i verden. Og det ved de, de englændere. Så hvorfor ændre på noget der virker? På det i øvrigt meget spændende museum der er tilknyttet anlægget kan ses et citat af tidligere Wimbledonvinder Pete Sampras:

”They act like they’ve got the biggest tournament in the world.

They do. This is THE ONE