Skip to main content
LIF klummen

Får Caroline en træner i stedet for faderen Pjotr?

By 1. marts 2012No Comments

Fyringen af Caroline Wozniackis træner Ricardo Sanches rejser spørgsmålet: Vil Caroline få en træner i stedet for sin far? Forholdet mellem Pjotr og Caroline er trænermæssigt og familiemæssigt så tæt, at det faktisk er svært at forestille sig, at nogen træner kan komme til at erstatte Pjotr.

 

Valget af Ricardo Sanches som træner var et højst overraskende og meget underligt valg. Ricardo Sanches, der aldrig selv har været nogen topspiller, havde ganske vist 23 års trænererfaring. Især var han træner for Jelena Jankovic, men han formåede ikke at føre hende frem til en af de eftertragtede Grand Slam titler, men dog nr. 1 på verdensranglisten. Så hans tennisresultater var forholdsvis beskedne.

 

Klummeskriveren har den klare mening, at forsøget/eksperimentet med Ricardo Sanches var halvhjertet, og at det på forhånd var dømt til at mislykkes. Det skal forstås på den måde, at Ricardo Sanches ikke havde personlighed og dynamik til virkelig at sætte sig igennem over for Pjotr, dvs. øve afgørende indflydelse på Carolines spil.

 

Når forsøget/eksperimentet med en træner sammen med eller i stedet for Pjotr endelig skulle gøres, så skulle det have været en træner med et helt andet format.

 

Det burde have været Martina Naravtilova eller Jimmy Connors, hvis navne var i spil i forbindelse med en træner til Caroline. Både Naravtilova og Connors har personlighed, erfaring og gennemslagskraft til at give Caroline den agressivitet og vildskab, som hun så klart mangler. I øvrigt ville Caroline kunne lære rigtig meget af at se filmen The Black Swan, der handler om en teknisk meget dygtig, men alt for pæn balletdanser, der mangler fandenivoldskhed i sin dans.

 

 

Træner en er afgørende for en tennisspiller, tænk blot på Brad Gilberts betydning for Agassi, onkel Tonis rolle for Nadal og Ivan Lendls nuværende vigtighed for Andrew Murray.

Men det brændende spørgsmål i forbindelse med Caroline er: Vil der nogensinde komme en træner i stedet for Pjotr?

 

Pjotr har – ingen tvivl om det – opnået helt fantastiske resultater med Caroline, men er han i stand til at hjælpe hende til at vinde én af de eftertragtede Grand Slam titler.

 

Måske? Måske ikke?