Skip to main content
LIF klummen

Golf og tennis

By 28. september 2012No Comments

Er tennis en god forudsætning for at spille golf? Og omvendt: Er golf en god forudsætning for at begynde at spille tennis?

 

Ifølge samtaler med adskillige tennisspillere, der er begyndt at spille golf, er svaret på det første spørgsmål entydigt: Ja. Tennisspillere, der senere er begyndt at spille golf, fremhæver især to helt centrale forhold. Det ene forhold er evnen fra tennis til at se på bolden, og det andet er overførslen af sving fra tennis til golf.

 

På spørgsmålet om, hvad der psykisk set er mest udfordrende, svarer de nye “golfere” til klummeskriverens store overraskelse, at golf er psykisk mest hårdt! For eksempel nævner en meget erfaren tennisspiller, at det første slag på golfbanens 18 huller er langt mere psykisk krævende end fx serven under en intens og afgørende tenniskamp.

Frygten for ikke at ramme golfkuglen korrekt ved udslaget er næsten lammende stor.

Mere konkret er det især angsten for på fx et drive (flere hundrede meter langt) at ramme golfkuglen skævt, således at kuglen blot flytter sig nogle få meter (måske bare 8 til 10 meter).

 

Mht. til det andet spørgsmål, om golf er en god forudsætning for at begynde at spille tennis, må klummeskriveren desværre konstatere, at svaret blafrer i vinden. Ingen af de adspurgte golfspillere, der senere er begyndt at spille tennis, har haft en mening om dette interessante og højst spændende spørgsmål.