Skip to main content
LIF klummen

Hvorfor viser Eurosport og TV2 Sport mest dametennis?

By 25. marts 2012No Comments

Både dame- og herretenniskampene fra Grand Slam turneringerne vises på de to sportskanaler: Eurosport og TV2Sport. Eurosport Maria-Sharapova_1har hidtil haft rettighederne til at vise Australian Open og French Open, mens TV2Sport har købt rettighederne til at vise dame- og herrekampene fra Wimbledon og US Open.

 

Det er fint, at dame- og herrretennis fra Grand Slam turneringerne vises ligeligt, ligesom præmierne til damerne og herrerne i Wimbledon er ens. Men når det gælder tv-transmission fra de øvrige store tennisturneringer i verden, er der en signifikant tendens til især at vise dametennis.

 

Eksempelvis viser Eurosport for tiden udelukkende damekampene fra WTA-turneringen Indian Wells i Californien, selv om herrerne spiller samtidig på det samme tennisanlæg i Indian Wells (ATP-turnering).

 

Hvorfor viser de to sportskanaler generelt mest dametennis, og hvad er forklaringen på, at Eurosport kun viser damekampene i Indian Wells? Indian Wells rangerer lige uder Grand Slam turneringerne, og de 16 bedste herrer i verden, herunder Djokovic (nr. 1), Nadal (nr. 2), Federer (nr. 3) og Murray (nr. 4), spiller i øjeblikket samtidig med damerne i Indian Wells. For eksempel ville det have været højst spændende og yderst interessant at se skotten Murray, verdens nr. 4, blive slået ud i sin første kamp i Indian Wells, for slet ikke at tale om de altid helt fantastiske finaler, når Djokovic, Nadal og Federer er med i turneringen.

 

Er forklaringen mon, at Eurosport og TV2 Sport vurderer, at seerne hellere vil se dametennis end herretennis? Eller er det sponsorerne bag WTA (dameverdenstennisforbundet) eller sponsorerne bag ATP (herreverdenstennisforbundet), der betaler mest? Man kunne forestille sig, at sponsorerne bag WTA er parate til at betale Eurosport mest for at vise damekampene, fordi de via transmissionerne får reklame for deres produkter (tennisudstyr, ure og smykker m.m.) i hele verden.

 

Men den egentlige forklaring kan også være den stikmodsatte: nemlig, at WTA, kvindernes verdenstennisorganisation, er billigst, når det skal forhandles tv-kontrakt!?