Skip to main content
LIF klummen

Maria Sharapovas nylige succes

By 20. juni 2012No Comments

Russeren Maria Sharapova, der oprindelig kommer fra Sibirien, har tidligere haft stor succes som tennisspiller, bl.a. vandt hun Wibledon som bare 17-årig og var verdens nr. 1 i kortere perioder, ligesom hun har vundet tre Grand Slam-titler. Men hun har også været helt nede i en længere periode med en alvorlig skulderskade, hvor hun røg ud af kvindernes top 100.

 

Med den netop vundne French Open-titel samt placeringen som nr. 1 på kvindernes verdensrangliste er hun for tiden den suverænt bedste tennisspiller blandt kvinderne.

Hvad skyldes hendes fantastiske come-back og opblomstring? Der er flere grunde til det, men nogle af de vigtigste er hendes team med den svenske træner Thomas Högstedt. Högstedt har forbedret hendes tennisspil meget betydeligt, idet serven, der før var et problem med adskillige doublefejl, nu er hård, varieret og stabil. Yderligere er hun blevet langt hurtigere og konsekvent og aggressiv i sit spil med bl.a. flade og effektive longline-bolde, især med baghånden.

 

Selv nævnte Maria umiddelbart efter sejren ved French Open, at et forbedret forhold til hendes far og mor havde haft stor positiv betydning.

 

Endelig er der ingen tvivl om, at hendes modning som kvinde har spillet en rolle. Hendes store selvbevidsthed, skønhed, elegance, karisma, stil osv. har utvivlsomt gjort indtryk på hendes modstandere, dvs. gjort dem usikre og fået dem til at føle sig underlegne som kvinder.

 

Med Marias Sharapovas nuværende form har hun gode muligheder for både at vinde Wimbledon samt en guldmedalje ved Olympiaden i England.