Skip to main content
LIF klummen

Murrays første Grand Slam-titel

By 16. september 2012No Comments

Ved US Open 2012 vandt skotten Andy Murray endelig sin første Grand Slam-titel efter forgæves at have forsøgt fire gange.

Der er adskillige grunde til Murrays triumf. For det første: Det gav Murray selvtillid før start, at hans onde ånd Nadal ikke stillede op pga. skade.

 

For det andet: OL-medaljen beviste, at Murray kunne besejre Federer, og at han kunne håndtere maksimalt pres.

 

For det tredje: Det er lykkedes for træneren og tennislegenden Ivan Lendl at forstærke Murrays mentale modstandskraft og ikke uvæsentligt det varierede forhåndsslag.

 

For det fjerde: US Open hard court er Murrays erklærede yndlingsgrundlag, for her får hans temposkift maksimal effekt, og her har boldene sit mest pålidelige opspring.

 

Og endelig for det femte: Murray er blandt de allerbedste til at spille i hårde vindforhold, og Djokovic nåede ikke spillemæssigt sit absolutte højdepunkt denne gang.

 

Murray kan nu læne sig op af klassikeren: “If I can make it here, I’ll make it anywhere”.

 

Knægten Andy Murray fra Dunblane i Skotland er omsider blevet voksen. Det er godt for Murray, Storbritannien – og hele den internationale tennisverden.

 

Efter Murrays sejr i US Open 2012, Djokovic’ i Australian Open 2012, Nadals i French Open 2012 og Federers i Wimbledon 2012 er resultatet af de kommende Grand Slam-turneringer blevet totalt uforudsigeligt, hvilket gør international herretoptennis endnu mere fascinerende og spændende!!