Skip to main content
LIF klummen

Tennis og overtro

By 2. maj 2012No Comments

Flere tennisspillere er så stærkt overtroiske, at det grænser til det sygelige. For eksempel træder Maria Sharapova aldrig på banens linjer, når hun ikke spiller eller skifter side. Prøv selv at lægge mærke til det næste gang hun er på banen.

 

Klummeskriveren er ved at blive sygeligt optaget af, om Sharapova ikke indimellem træder på linjerne og dermed forsynder sig imod sin overtro. Men det gør hun altså ikke.

 

Kenneth Carlsen var også stærkt overtroisk, da han spillede turneringstennis. Således tog han engang tilbage til sit hotel, fordi det pludselig gik op for ham, at han ikke havde løftet sin tennistaske det sædvanlige antal gange. Hans overtro medførte, at han var ved at komme for sent til en vigtig tenniskamp. Kenneth var også kendt for, at tingene i tennistasken skulle ligge på en helt bestemt måde.

 

Rafael Nadal hører også til de overtroiske tennisspillere, idet hans vandflasker skal stå på en ganske bestemt måde på banen.

Det er dog ikke kun tennisspillere, der er overtroiske. Flere trænere er det faktisk også. Justine Henins træner havde således altid syv trøjer med i sin bag til Grand Slam-turneringer, fordi en Grand Slam-titel krævede syv vundne kampe.

 

Hvorfor al denne overtro? Ja – overtro lader sig ikke rationelt forklare, fordi det jo netop er overtro …