Skip to main content
LIF klummen

Tennisspilleres ytringer under kampene røber deres personligheder

By 10. marts 2012No Comments

Tennis er et uhyre nervebetonet spil, hvor spillerne ofte kommer i frustrerende situationer, hvor deres facade krakelerer, og tennisspillerne kommer til at blotlægge, hvordan de er som personer og mennesker.

 

I denne klumme vil der alene blive set på nogle af de verbale udtalelser, som klummeskriveren selv har hørt mange gange under tenniskampe. Det vil samtidig sige, at spillernes fysiske adfærd ikke inddrages i analysen, selv om netop den kropslige opførsel (knyttede næver m.m.) også afslører tennisspillernes personlige eller menneskelige egenskaber.

 

I kampenes hede har klummeskriveren ofte hørt, at tennisspillere råbte skældsord som: “Scheisse”, “Pis”, “Røv og gulerødder” samt “Merde et Bourbons” (franske tennisspillere). Det er alle skældsord, som var vendt mod spillerne selv. Selv om skældsordene bestemt ikke lyder pænt på en tennisbane, er de ikke rettet mod modstanderen, og skældsordene viser blot, at de pågældende spillere er engagerede og har et hidsigt temperament.

 

Andre spillere nøjes med at kritisere sig selv ved at råbe harmløse ord til sig selv som: “Det er for ringe” eller “Det er for dårligt.”

 

De tennisspillere, der bruger skældsord eller negative udtryk om sig selv, kan ikke karakteriseres som dårlige eller onde mennesker. Det er meget forståeligt, at tennisspillere i stærkt frustrerende situationer højlydt kritiserer sig selv.

 

Helt galt var det imidlertid, da en amerikansk tennispiller engang skreg: “Motherfucker!” til sin modstander, og da en anden amerikansk tennisspiller hånede modstanderen med skældsordene “Son of a bitch!”.

 

Men allerværst var det dog, da en dansk Davis Cup-spiller i en landskamp mod Indien i Danmark pludselig skreg højt ud over hele tennisanlægget: “Jeg gider ikke at spille mod aber!”.

 

Sådanne racistiske ytringer er naturligvis helt utilstedelige og helt uacceptable, og de afskyelige ytringer afslører med al ønskelig tydelighed, at den pågældende danske tennisspiller er et tarveligt menneske, der slet ikke fortjente at spille på det danske tennislandshold.